Jo vain herra ministeri
-esitysajat 2015

Näytöskausi heinäkuussa:
Ma 20.7. klo 19.00
Ti 21.7. klo 19.00
To 23.7. klo 19.00|loppuunmyyty*
Pe 24.7. klo 19.00
Su 26.7. klo 14.00
Ti 28.7. klo 19.00
Ke 29.7. klo 19.00
To 30.7. klo 19.00
2015 -ESITYSKAUSI PÄÄTTYNYT

Esitykset Töysän Ritolassa
Kiiltomäentie 122, 63640 Ritola

Liput 12€, 7-15 vuotiailta 6€.
Ennen näytöstä ja väliajalla palvelee puffetti.

* to 23.7 Töysän Säästöpankkisäätiön varaama näytös

[takaisin historiaan]

Tohnin Touhuteatterin kesäteatteriesityksissä yleisön nauruhermoja kutkuttaa varmasti jos kerran pokassa pitämistä riittää näytelmäporukalla itselläänkin. Markku Hyvösen käsikirjoittamassa "Jo vain herra ministeri" -näytelmässä tapahtumat sivaltavat huumorilla montaakin ajankohtaista ja puhuttelevaa aihetta.

Jaavanvaaran kylä näivettyy, sillä kuntauudistus on tehnyt tehtävänsä. Julkiset palvelut ovat vähentyneet, saatavuus huonontunut ja terveydenhuoltopalvelut entistä pidemmän matkan päässä. Yksi harvoista kylällä säilyneistä palveluista on Aaro Lötjösen (Mauno Kukkola) ja hänen vaimonsa Aunen (Tuija Kiiltomäki) sekatavarakauppa. Aaro on tilanteeseen kyllästyneenä järjestämässä delegaatiota Helsinkiin sanoakseen kuntauudistusta nuijineelle ministeri Matti Sorolalle (Touko Pekonen) valittuja sanoja.

Kaikki muuttuu yllättäen kun ministeri Sorola ostaa Jaavanvaaralta kesämökin. Väitöskirjansa kirjoittamiselle omaa rauhaa hakeva ministeri kohtaakin yllätyksekseen jotain aivan muuta kun uutinen kylän uudesta kesäasukkaasta kiirii pitkin kylää. "Omalla tontillaan saa tehdä mitä haluaa" –lausahdus kajahtaa pian ministerin mökkinaapurista, kun Lötjönen innostuu puita sahaamaan. Tapahtumia entisestään sekoittamaan ilmaantuu aina väärään aikaan niin Alv-asuntovälittäjä B-B Huuskonen (Jaana Rasi), rötöstelijäporukka Putkosen veljekset (Olli Kukkola, Timo Hietaniemi, Tapani Ala-mutka), kylän tietopankki (Liisa Levelä-Pohjala) kuin myös muutkin kylän asukkaat. Ja liiankin usein välikammeksi tilanteisiin jää ministerin eritysavustaja Oinonen (Aila Mursula).

Kirjoitusrauhaa ei tahdo ministerillä riittää. Sekatavarakauppias Lötjönen ja hämäräperäiset Putkosen veljekset keskeyttävät työn useaan otteeseen, milloin mitenkäkin.

Ennestään tuttu harrastajanäyttelijöiden porukka on laajentunut entisestään, kun mukana on monia uusia kasvoja toteuttamassa Tohnin Touhuteatterin seitsemännen kesän näytelmää Janne Vuorelan ohjauksessa. Esityksetä järjestetään ulkoilmanäytöksinä jo ennestään tutussa Vetolassa.

Jo vain herra ministeri -rooleissa mm:
Tapani Ala-mutka, Ari Hakola, Anneli Heinonen, Maija Hietaniemi, Sanni Hietaniemi, Timo Hietaniemi, Heikki-Pekka Levelä-Pohjala, Liisa Levelä-Pohjala, Tuija Kiiltomäki, Mauno Kukkola, Olli Kukkola, Taija Kukkola, Aila Mursula, Touko Pekonen ja Jaana Rasi
Kuiskaajana: Hanna Murtomäki-Kukkola
Ohjaus: Janne Vuorela

Esitysoikeudet: Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry
[Hyvönen, M. 2012, Jo vain herra ministeri, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.]