Paloa ja Pisnestä
-esitysajat 2014

Ensinäytökset Töysäviikolla:
ti 3.6. klo 19.00
to 5.6. klo 19.00

ti 29.7. klo 19.00 loppuunmyyty!
to 31.7. klo 19.00
pe 1.8. klo 19.00
ma 4.8. klo 19.00
ke 6.8. klo 19.00
to 7.8. klo 19.00
su 17.8. klo 14.00 LISÄNÄYTÖS
2014 -ESITYSKAUSI PÄÄTTYNYT

Esitykset Töysän Ritolassa
Kiiltomäentie 122, 63640 Ritola

Liput 10€, 7-15 vuotiailta 5€.
Ennen näytöstä ja väliajalla palvelee puffetti.

[takaisin historiaan]

Jo viimeiset viisi kesää ovat Tohnin Touhuteatteri ja Tohnin kyläyhdistys tuoneet nähtäväksi naurua ja irroittelua tarjoavia kesäteatterinäytelmiä; kesällä 2014 TTT esittää Hannu Patamaan komedian "Paloa ja Pisnestä"!

Yksityisyrittäjän arki: toimitusjohtaja Yrjö Horttanaisella on jälleen kiire ja kunniansa saa kuulla heti aamusta hänen vaimonsa Kaarina Horttanainen.

Maanrakennusyrittäjä Yrjö Horttanaisen työkiireet ja perhe-elämä menevät uuteen järjestykseen kun ei jaloissa enää nopeus piisaa kunnan luottamusmiehien ja pankin luotettavien yritystoimintaneuvojen noudattamiseen.

Yrjön pitäessä yritystoiminnassaan kaikkia naruja käsissään tulee totaalinen käänne kun jaksaminen loppuu kesken. Vaimon siirtyessä johtotehtäviin ja muut lähiomaiset kiinnittäessä huomiota yrityksen tapahtumiin tulee entisillä luottomiehilläkin hätä: pian ei lähes sovitun maakaavoituksen päättävään istuntoon enää ollakaan saamassa kaavoitettavan alueen pääomistajaa paikalle, eikä liioin Horttanaisen yrityksellä menekään niin huonosti kuin kuuluisi.

Jokseenkin farssin sekaisessa komediassa riittää käänteitä joka lähtöön. Näytelmästä löytyy myös monia tuttuja tilanteita pienyrittäjän arjesta.

Silloin kun Horttanaisen Yrjöllä on työkiireitä, niin ei kaiken tarvitse olla ja onnistua ihan niin viimesen päälle - koskien myös työjalkinevalintaa.

Rooleissa:
Tapani Ala-mutka, Ari Hakola, Anneli Heinonen, Timo Hietaniemi, Heikki-Pekka Levelä-Pohjala, Liisa Levelä-Pohjala, Tuija Kiiltomäki, Aliisa Kukkola, Mauno Kukkola, Olli Kukkola, Taija Kukkola, Aila Mursula, Touko Pekonen ja Jaana Rasi
Kuiskaajana: Hanna Murtomäki-Kukkola
Ohjaus: Janne Vuorela

Näytelmä on Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry :n alainen.
Patamaa, H. 2005, Paloa ja pisnestä, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.